ضیافت بلا: مقامات سلوکی در زیارت عاشورا
سید محمدمهدی میرباقریفهرست مطالب
انتشارات تمدن نوین
208 صفحه
این کتاب حاصل ترکیب و تنظیم متن دو دوره سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید محمّدمهدی میرباقری پیرامون مقایسة ارکان و مراحل سیر و سلوک متعارف و سیر و سلوک آمیخته با بلای معصومین (علیهالسلام) است.
بر اساس آنچه در مقدمة این کتاب مطرح شده است هدف از خلقت، غایتی جز قُرب و لقای حضرت حق نیست، اما دو شیوه و راه برای پیمودن این مسیر غایی، پیشنهاد شده است: راه اول راهی است که بزرگان، علمای اخلاق و برخی ارباب معرفت به استناد آیات و روایات بیان فرمودهاند که از عزم شروع میشود و به توبه، محاسبه، مراقبه، اعتدال و ذکر میرسد و راه دوم، سلوک با شفاعت اولیای خدا و درک بلای آنهاست. اگر راه اول را نیز چون عبادت ایام عادی سال فرض کنیم، راه دومْ به منزلة شب قدر، با مسیری کوتاهتر، پربارتر و پربرکتتر است. همة ریاضتها برای رشد انسان مفیدند، اما هیچیک به اندازة ابتلائات الهی، مؤثر نیستند؛ لذا میتوان که از ابتلائات الهی، به عنوان بهترین نردبان سیر و سلوک نام برد. البته این دو راه اگر به هم ضمیمه شوند، هر کدام مکمل دیگری خواهد بود.
در فصل اول این کتاب، مراحل سیر و سلوک متعارف بررسی میشود و تبیین کلی از آداب تهذیب نفس و سیر به سویِ حضرت حق ارائه میشود و در فصل دوم، مقامات سلوکی در زیارت شریف عاشورا شرح داده خواهد شد. در این فصل، فرازهای زیارت عاشورا در شانزده عنوان تبیین شده است.
عناوین برخی از این فرازها عبارتاند از: «عوامل تنهایی ولی خدا»، «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافلة عاشورا»، «لعن ارکان جبهه تاریخی باطل و رسیدن به سلم و حرب»، «تقاضای حضور در جبهة امام زمان (عجلالله فرجهالشریف) برای خونخواهی»، «رسیدن به مرتبة خونخواهی امام حسین (علیهالسلام) و تقاضای رجعت»، «درخواست پاداش مصیبتزدگی»، «درخواست حیات و ممات محمد و آل محمد» و...